Samurai Jujutsu

De Hontai Shinden Yo’shin Ryu is een ‘Bodyguard School’, met snelle en effectieve Jujutsu-technieken en Daisho Sabaki (het uitvoeren van Jujutsu-technieken tijdens het dragen van wapens/zwaarden). Andere technieken zijn gebaseerd op het gebruik van de stok, het Bo-Jutsu. Tijdens het ontstaan van de school zijn delen vermengd met Sumai-technieken ofwel slagveld-Sumo. Ook is de bekende Takenouchi Ryu van invloed geweest op het ontstaan. De Hontai Shinden Yo’shin Ryu werd generaties lang samen met delen van het Kukishinden Ryu curriculum gegeven.

Veel technieken uit onze school lijken op die uit het Judo of Aikido, maar gaan veel verder. Wanneer de technieken goed worden toegepast, is het onmogelijk voor de tegenstander om te ontsnappen of door te rollen om zo veilig weg te komen. De werptechnieken uit de school zijn bedoeld om de schouder, nek of andere ledematen van de tegenstander te breken.

Het zijn ‘Close Combat technieken’ waarbij de tegenstander heel dicht bij het lichaam wordt gehouden. Dit was een gevolg van de ontwikkeling van het vechten in gebouwen en kleine ruimtes. Studenten worden opgeleid om tijdens de uitvoer van de techniek snelheid te gebruiken, in de ogen van de tegenstander te kijken en voordeel te halen uit de impulsreactie en het lichaamsgewicht te gebruiken (Tai-ken).

Voor trainingstijden klik hier. Doe gerust een training mee!