filosofie

Een traditionele vechtkunst als moderne zelfverdediging

Ko Ryu Taijutsu is een compleet en samenhangend systeem, waarin honderden jaren praktijkervaring is verwerkt. De vaardigheden die je leert bij Taijutsu zijn nu altijd nog actueel. In deze oude krijgskunst zijn de ervaringen van honderden jaren verwerkt. In die tijd had de krijgskunst maar één doel: overleven! Natuurlijk zijn sommige van deze ervaringen en technieken gebaseerd op een situatie die niet meer bestaat, zoals het vechten in harnassen. De technieken kunnen dus niet klakkeloos worden overgenomen, de onderliggende principes van deze vechtkunsten zijn ook in deze tijd van toepassing.

Natuurlijkheid

Onze aanpak leert je natuurlijk en effectief bewegen. Snelheid en kracht komen hieruit voort. Na enige tijd trainen zul je merken dat je soepeler en sterker wordt. We richten ons op het gebruik van je natuurlijke reflexen en we leren je die om te zetten naar praktische toepasbare vechttechnieken.

Trainen

In onze training zul je oefenen in concrete zelfverdedigingtechnieken met partner. Daarnaast zul je in gecontroleerde sparringsituaties je reacties aanscherpen. Ook de mentale aspecten van het gevecht krijgen de nodige aandacht.

Plezier

De training is intensief en de sfeer is vriendschappelijk. Plezier in de training staat voorop.

Krijgskunst

Bij een krijgskunst gaat het niet alleen om het leren vechten, maar vooral om het verkrijgen van een grotere weerbaarheid op zowel mentaal als fysiek gebied. Door agressie te onderkennen als een deel van de mens en er mee om te leren gaan, komen we misschien ooit op een punt dat we deze kant van onszelf gaan beheersen. Tot die tijd kan het Taijutsu een verdieping van het individu zijn en een wezenlijke bijdrage leveren aan het worden van een completer mens.