Samenwerkingsverbanden

Kenniscentrum Weerbaarheid (KCW) werkt met diverse partners samen. Hieronder willen wij ze aan u voorstellen.

Senz4Kids, praktijk voor eigenheid en weerbaarheid
In deze praktijk is Evert Jan Hubertse kindercoach en preventiewerker. Hij begeleidt kinderen (en hun ouders) met gedragsproblemen of onbegrepen lichamelijke klachten (bijv. buikpijn, vermoeidheid). De werkwijze is oplossingsgericht; niet het probleem krijgt de meeste aandacht, maar het kind leert een nieuwe vaardigheid. Wanneer het voor een kind nog te moeilijk is om in de Fitkids-groep mee te doen kan hij/zij ter voorbereiding bij Senz4kids enige individuele lessen krijgen. Verwijzing van een arts is niet nodig. Kosten kunnen vaak voor een groot deel door de ziektekostenverzekeraar worden vergoed.
www.Senz4Kids.nl

Cura Twente
Cura Twente is een kleinschalige dagbesteding voor (jong) volwassen mensen met een verstandelijke beperking in Enschede. Juist de kleine groepen maakt Cura Twente zo uniek. Liefde en toewijding is de motivatie van haar medewerkers, zij hebben tijd en aandacht voor de deelnemers, waardoor deelnemers gestimuleerd worden en kleine overwinningen halen op hun eigen kunnen. Deelnemers worden blijer en voelen zich begrepen, is de ervaring van het team.
www.curatwente.nl

Lydia Zijdel Foundation
Internationale Sport en Empowerment training voor mensen met een handicap. Zo werd onder andere in Zuid-Afrika een 2 jarige opleiding uitgevoerd die mensen met een handicap opleidde tot vechtsportdocent. In totaal werden er 40 vrouwen en mannen met een handicap opgeleid tot selfdefence en empowermenttrainer. Daarnaast werden 15 vechtsportdocenten (waarvan twee met een handicap) opgeleid om ook selfdefence en empowermenttraining te kunnen geven aan mensen met een handicap. Ook werden zij geschoold om in hun eigen omgeving vechtsport toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. De opleiding is ontwikkeld en werd gegeven door Nederlandse Trainers Zelfverdediging en weerbaarheid voor mensen met een handicap van de Lydia Zijdel Foundation en staat onder auspiciën van Stellenbosch Universiteit, die mede de examens heeft afgenomen en ook de certificering heeft verricht.

RJ Safety & Security
RJ Safety & Security biedt een totaal concept op het gebied van beveiliging en veiligheid. Hiermee willen we u de mogelijkheid bieden om voor alle zaken op dit gebied één centraal aanspreekpunt te hebben.
Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van één of enkele van onze producten en diensten. Deze keuze is vanzelfsprekend aan u. Heeft u behoefte aan meer informatie of een kennismakings gesprek, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.
www.rjsafety-security.nl

Budovrienden

 Het KCW heeft kennis gemaakt met ‘Budovrienden’ een groep Budosport Clubs, verenigingen en sportclubs en zal in de toekomst deel gaan nemen aan activiteiten en initiatieven die georganiseerd zullen gaan worden. Men is een samenwerking aangegaan op basis van gelijkwaardigheid en respect voor elkaar. Het doel is het bevorderen van de Budosport in de ruimtste zin van het woord en geen vaste bond of organisatie opzetten. Kennis uitwisselen, elkaar beter leren kennen, uitwisselen van trainingen/stages etc.
www.budovrienden.nl (binnenkort zal deze site vernieuwd worden)