Trainingsdagen en kampen

Trainingsdagen

Aan het einde van elke maand (in principe elke laatste zondag) wordt er een trainingsdag georganiseerd. Deze dagen zijn vooral leerzaam en interessant omdat er dieper op één aspect van zelfverdediging of weerbaarheid wordt ingegaan. Zo heeft elke trainingsdag zijn eigen thema, bijv. bodyguard, awareness, grondgevechten, zelfverdediging in voertuigen of arrestaties.

De meeste trainingsdagen hebben dan ook een thema dat bij normale training niet (zo vaak) wordt behandeld. Verwacht dan ook niet dat de oefeningen die er worden gegeven hetzelfde zijn als bij de reguliere training. Zo kunnen er bijvoorbeeld allerlei externe factoren en randvoorwaarden aangepast worden die in een standaard dojo training juist altijd hetzelfde zijn. Een aantal toegepaste voorbeelden hiervan zijn:

– Beperking van het zichtvermogen met behulp van een rookmachine.
– Je wordt aangevallen terwijl je jezelf in een auto bevindt.
– Wat zijn de voor- en nadelen van je dagelijkse kleding.
– Realistische situaties oefenen in een afgehuurde horeca gelegenheid.
– Zelfverdediging in een bos of juist op straat.
– Zelfverdediging als het sneeuwt, regent en/of nacht is.
– etc.

Een trainingsdag duurt gemiddeld 6 uur en oefeningen nemen zowel binnen als buiten plaats. Begonnen wordt altijd met basisoefeningen om te wennen aan het thema en de dag eindigt met het toepassen van wat die dag geleerd is. Zo is bijvoorbeeld de bodyguard trainingsdag begonnen met oefeningen voor het beschermen van iemand anders. Deze oefeningen leidden in een later stadium tot rollenspellen waarbij het beschermen van een Very Important Person (VIP) in een bodyguard-team centraal stonden. Deze in scéne gezette situaties, waarbij er uiteraard ook sprake was van losgeslagen fans of wapendreiging, leverden niet alleen veel leerzame, maar ook komische momenten op.

Een trainingsdag biedt dan ook de unieke kans om jezelf te ontplooien in situaties die je tijdens de reguliere trainingen niet aangeboden krijgt. Gedurende deze dagen staan leerzaamheid, intensief trainen en natuurlijk gezelligheid centraal.
Trainingsdagen zijn toegankelijk voor leden en hun introducés en worden in principe gehouden van 10.00 tot 16.00 uur op De Japanse tuin te Enschede.

De actuele data staan onder het kopje agenda.

Kampen

Ieder jaar word aan het einde van het seizoen (voor de zomervakantie) een zomerkamp georganiseerd voor alle leden van Kenniscentrum Weerbaarheid.
Deze kampen beginnen normaal gesproken op zaterdagochtend en eindigen op zondag aan het einde van de middag. In de tijd die hier tussen zit wordt er veel en zwaar getraind en veel en zwaar getafeld.

Wist je trouwens, dat de goede sfeer tijdens elk kamp er ook voor zorgt dat:
– Iedereen minstens 2 moppen hoort die ze nog niet kenden.
– Iedereen na het kamp denkt: “Wat heb ik stiekem weer veel geleerd”


Thema kamp 2014 bekend
Het thema van het kamp 2014 is bekend en kun je hier vinden. Inschrijving gaat door een mail te sturen naar info[@]kcw.test.jjsandee.nl of op de lijst in de gang.

Alle kampen hebben verder een thema dat bij normale trainingen of trainingsdagen niet behandeld kan worden. Verwacht dan ook niet dat de oefeningen die er worden gegeven hetzelfde zijn als bij de reguliere trainingen. Kampen bieden dan ook de unieke kansen voor de deelnemers om zichzelf te ontplooien in situaties die tijdens de reguliere trainingen niet voorkomen. Door de intensieve training worden alle deelnemers (ongeacht hun niveau) fysiek en mentaal uitgedaagd. Gedurende de kampen staan leerzaamheid en natuurlijk gezelligheid echter altijd centraal.De kampen worden van tevoren aangekondigd via de website van Kenniscentrum Weerbaarheid en de instructeurs van de verschillende trainingsgroepen.

De foto’s van het zomerkamp van 2011 zijn beschikbaar! Ben je benieuwd hoe je erop staat? Kijk dan hieronder:
foto’s van zaterdag
foto’s van zondag