Workshop voor vrouwen, door vrouwen.

15 mei 2019


Workshop

Voor vrouwen, door vrouwen.
Bij Kenniscentrum Weerbaarheid herkennen wij dat er behoefte is aan een training speciaal voor vrouwen. Dit jaar wordt er twee keer een workshop georganiseerd. Zo krijgt u de mogelijkheid kennis te maken met onze principes en tijdens de workshop krijgt u praktische technieken mee die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Vrouwen die nieuwsgierig zijn, kunnen zo op een vrijblijvende manier kennismaken met de trainingsmethoden van KCW en een kijkje achter de schermen krijgen.
Naast de workshop is er op vrijdagavond de mogelijkheid om mee te doen met de doorlopende trainingen. Vrouwen kunnen hier in een veilige omgeving en op een ontspannen manier leren hoe zij zichzelf zowel mentaal als fysiek weerbaarder kunnen maken.
Er is geen basiskennis of ervaring nodig en de oefeningen zullen niet zwaar zijn, maar wel in beweging. Neem dus lekkere en makkelijk zittende kleding mee en binnenschoenen (bv: gymschoenen) voor in de trainingsruimte.


Praktische informatie
De workshop ‘Voor vrouwen, door vrouwen’ zal worden georganiseerd op zondag 16 juni en zondag 22 september 2019 en duurt van 11:30 tot en met 15:00 uur. De inloop start om 11:15 uur, waarbij natuurlijk koffie en thee voor u klaarstaat. De minimale leeftijd voor aanmelding is 16 jaar. Beide dagen zullen dezelfde inhoud hebben en worden begeleid door vrouwelijke instructeurs van KCW. Trainingslocatie: KCW Lijsterstraat 11, 7523 ER Enschede.
De kosten voor de workshop inclusief lunch en bewijs van deelname zijn € 35,-.


Inhoud van de workshop
Tijdens de workshop zullen wij ingaan op mentale en fysieke zelfbescherming. De workshop bestaat uit 2 blokken en tussendoor is er tijd voor pauze met een verzorgde lunch. Want naast een goede training vinden wij gezelligheid belangrijk.
Het eerste blok van de training, zal zich richten op de mentale weerbaarheid, denk hierbij bijvoorbeeld aan; non-verbale houding, zelfvertrouwen vergroten, sterk staan, omgaan met stress, grensoverschrijdend of intimiderend gedrag.
Het tweede deel, na de lunch, zal ingaan op de fysieke weerbaarheid en zelfbescherming. Wij gaan bezig met verschillende manieren van loskomen en zelfverdediging toepasbaar voor vrouwen. Daarbij krijgt u handzame, snelle en makkelijke technieken die direct bruikbaar zijn in de praktijk. Ook zullen wij tijdens de trainingen ingaan op uw vragen en/of meegemaakte situaties. U heeft bij elke oefening altijd zelf de keuze om mee te doen of mee te kijken. Niets moet, alles mag !

De lunch
In de middag zullen we samen lunchen. U heeft keuze uit een aantal luxe broodjes, vruchtensap, melk, koffie en thee. Met eventuele dieetwensen zullen wij zo goed mogelijk rekening houden. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.
Aanmelding
Aanmelden voor de workshops kan via de mail naar info@kcweerbaarheid.nl vermeld hierbij met hoeveel personen u komt. Bij aanmelding vragen wij om uw voornaam, achternaam, leeftijd en uw email adres.
Uw aanmelding is definitief na het ontvangen van de betaling voor de workshop. Dit kan door het bedrag naar KCW over te maken. Wilt u graag contant betalen, vraag dan naar de mogelijkheden. Na aanmelding en het doorgeven van uw naam en mailadres, krijgt u van ons de gegevens voor de betaling.
Sluitingsdatum aanmelding
De sluitingsdatum voor het aanmelden voor de workshop valt op de donderdag voor de workshop. Aanmelden voor de workshop van 16 juni kan tot en met donderdag 13 juni.
Aanmelden voor de workshop van 22 september kan tot en met donderdag 19 september.

Contactgegevens
Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op, telefonisch via: 053-4317428 of via de mail: info@kcweerbaarheid.nl.

Voorwaarden deelname

 1. Privacy
  Om deel te nemen vragen wij een aantal gegevens zoals contactgegevens. Deze gegevens zullen enkel worden gebruikt door KCW om na te kunnen gaan of alle aangemelde personen aanwezig zijn, het controleren van het betalingsverkeer en om in geval van vragen of annulering contact op te kunnen nemen. Na de workshop zullen deze gegevens verwijderd worden uit onze administratie. De gegevens zullen niet gedeeld worden met andere partijen, en zullen enkel bij de administratieafdeling van KCW bijgehouden worden.
 2. Minimale deelname
  Er zal een bevestigingsmail van doorgang worden gestuurd na de uiterste sluitingsdatum. Beide workshops hebben een minimaal aantal deelnemers van acht. Bij minder aanmeldingen zal de workshop worden geannuleerd. Mocht dit het geval zijn, zal dit uiterlijk de dag na de sluitingsdatum worden gecommuniceerd via de mail aan alle aangemelde deelnemers waarvan wij de contact gegevens hebben ontvangen.
 3. Bevestiging deelname
  De deelname is pas definitief als deelnamekosten a €35,- zijn overgemaakt en ontvangen door KCW. Wij streven ernaar om u hiervan zo spoedig mogelijk een bevestiging te sturen via mail. In weekenden kan betalingsverkeer tussen verschillende banken wat langer duren. Als u niet diezelfde dag bericht ontvangt zal dit zo spoedig mogelijk gebeuren. Mocht het langer dan drie werkdagen duren kunt u altijd contact opnemen met KCW. Indien de deelnamekosten niet voor de uiterste betalingsdatum binnen is (13 juni of 19 september), zal deelname niet worden bevestigd. U heeft dan geen toegang tot de workshop. Wilt u weten of deelname dan nog mogelijk is, vragen wij u om telefonisch contact op te nemen.
 4. Annulering
  Mochten er onvoorziene omstandigheden plaatsvinden waardoor het evenement niet door kan gaan vanuit de organisatie, proberen wij dit zo vroeg mogelijk te communiceren via de mail aan alle aangemelde deelnemers waarvan wij de contact gegevens hebben ontvangen. Als u door uitval van KCW niet meer deel kunt nemen aan een van de twee geplande workshop (16 juni of 22 september), restitueren wij de volledige deelnamekosten.
  Mochten er omstandigheden plaatsvinden waardoor u na het voldoen van de deelnamekosten niet meer kan deelnemen, wordt u verzocht zo tijdig mogelijk contact met ons op te nemen. U zult dan een deel van de deelnamekosten gerestitueerd krijgen. Annuleren kan tot sluiting van de inschrijving (13 juni of 19 september). U Krijgt dan een restitutie voor de kosten van de workshop. De kosten voor de lunch, a €10,- worden wel in rekening gebracht. Als u na de sluitingsdatum van inschrijving uw annulering doorgeeft krijgt u 50% terug van de deelnamekosten.
  Terugbetaling van deelnamekosten bij uitval van de workshop of annulering, gebeurt op hetzelfde rekeningnummers als waarmee de betaling is overgemaakt aan KCW.
 5. Reglement kenniscentrum weerbaarheid
  De deelnemer neemt voor eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid deel aan de trainingen tijdens de lessen, cursussen en workshops. Alle schade voortvloeiend uit de trainingen is voor rekening van de deelnemer, omdat de cursist nooit verplicht is mee te doen aan een training en/of oefening (behoudens wettelijke uitzonderingen). Dit wil zeggen dat Kenniscentrum Weerbaarheid en haar instructeurs nooit aansprakelijk kunnen worden gesteld voor eventuele schade die de deelnemer tijdens de training oploopt of toebrengt. Ook betekent dit, dat de deelnemer persoonlijk aansprakelijk is voor de gevolgen van zijn handelen tijdens de training en bij het oefenen van de onderwezen technieken.