Workshop voor Vrouwen

19 April 2024 18:00 - 21:00

 

Workshop: Voor vrouwen, door vrouwen.

Bij Kenniscentrum Weerbaarheid, herkennen wij dat er behoefte is aan een training speciaal voor vrouwen. Dit jaar worden er twee workshop georganiseerd. Zo krijgt u de mogelijkheid kennis te maken met onze principes. Tijdens deze workshop krijgt u praktische technieken mee die u meteen kunt gebruiken en toepasbaar zijn in de praktijk. Jaren lang trainen is niet nodig om u toch zelfverzekerd te voelen. Dames die nieuwsgierig zijn, kunnen zo op een vrijblijvende manier kennismaken met de trainingsmethoden van KCW en een kijkje achter de schermen krijgen.
Naast de workshop is er op elke vrijdagavond de mogelijkheid om mee te doen met de doorlopende trainingen. Hier kunnen vrouwen in een veilige omgeving en op een ontspannen manier leren hoe zij zichzelf zowel mentaal als fysiek weerbaarder kunnen maken. Door wekelijks te trainen kunt u ook in moeilijkere situaties met een goed gevoel uzelf verdedigen en krijgt u meer keuze mogelijkheden om op een passende manier te reageren op ongewenst gedrag of situaties waarin u uzelf of uw dierbaren moet beschermen.
Er is geen basiskennis of ervaring nodig en de oefeningen zullen niet zwaar zijn, maar wel in beweging. Neem dus lekkere en makkelijk zittende kleding mee en binnenschoenen (bv: gymschoenen) voor in de trainingsruimte.

 

Praktische informatie

De workshop `Voor vrouwen, door vrouwen’ word georganiseerd op vrijdag 19 april en op vrijdag 20 september 2024. U kunt binnenlopen vanaf 18:00 uur, de training wordt gegeven van 18:30 tot en met 21:00 uur. Tussendoor zullen wij even pauzeren met een kop koffie of thee (inbegrepen in de prijs). Beide workshop dagen hebben dezelfde inhoud en worden begeleid door vrouwelijke instructeurs van KCW. Er kunnen uiteraard kleine variaties ontstaan omdat wij tijdens de workshop ook kunnen inspelen op de vragen die vanuit de groep naar voren komen.
Trainingslocatie: KCW van Limborchstraat 33, 7521 DS Enschede.
De kosten voor de workshop zijn € 25,-.

 

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop zullen wij ingaan op mentale en fysieke zelfbescherming. De workshop bestaat uit 2 blokken en tussendoor is er tijd voor een pauze. Want naast een goede training vinden wij gezelligheid belangrijk.
Het eerste blok van de training, zal zich richten op de mentale weerbaarheid, denk hierbij bijvoorbeeld aan; non-verbale houding, zelfvertrouwen vergroten, sterk staan, omgaan met stress, grensoverschrijdend of intimiderend gedrag.
Het tweede deel, na de pauze, zal ingaan op de fysieke weerbaarheid en zelfbescherming. Eventueel is hierbij de mogelijkheid om te trainen met een van onze vaste leden. Deze hebben al meer ervaring en kunnen samen met u de technieken rustig en zacht uitvoeren. Wij gaan bezig met verschillende manieren van loskomen en zelfverdediging toepasbaar voor vrouwen. Daarbij krijgt u handzame, snelle en makkelijke technieken die direct bruikbaar zijn in de praktijk. Ook zullen wij tijdens de trainingen ingaan op uw vragen en/of meegemaakte situaties. U heeft bij elke oefening altijd zelf de keuze om mee te doen of mee te kijken. Niets moet, alles mag!

 

Aanmelding

Aanmelden voor de workshops kan via de mail of onze contactpagina. Bij aanmelding vragen wij om uw voornaam, achternaam, leeftijd en uw email adres. Vermeld ook met hoeveel personen u komt. De minimale leeftijd voor aanmelding is 16 jaar. Uw aanmelding is definitief na het ontvangen van de betaling voor de workshop. Dit kan door het bedrag naar KCW over te maken. Wilt u graag contant betalen, vraag dan naar de mogelijkheden. Na aanmelding en het doorgeven van uw naam en mailadres, krijgt u van ons de gegevens voor de betaling.

 

Voorwaarden deelname
1. Privacy
Om deel te nemen vragen wij een aantal gegevens zoals contactgegevens. Deze gegevens zullen enkel worden gebruikt door KCW om na te kunnen gaan of alle aangemelde personen aanwezig zijn, het controleren van het betalingsverkeer en om in geval van vragen of annulering contact op te kunnen nemen. Na de workshop zullen deze gegevens verwijderd worden uit onze administratie. De gegevens zullen niet gedeeld worden met andere partijen, en zullen enkel bij de administratieafdeling van KCW bijgehouden worden. Het is niet toegestaan om foto’s of beeldmateriaal te verzamelen.
2. Minimale en maximale deelname
Er zal een bevestigingsmail van doorgang worden gestuurd voorafgaande aan de training. Beide workshops hebben een minimaal aantal deelnemers van zes. Tot een maximum van veertien deelnemers. Bij minder aanmeldingen zal de workshop worden geannuleerd. Mocht dit het geval zijn, zal dit uiterlijk de dag voor de training worden gecommuniceerd via de mail aan alle aangemelde deelnemers waarvan wij de contact gegevens hebben ontvangen. Als u een betaling heeft gedaan krijgt u het bedrag teruggestort op uw rekening. Als er meer aanmeldingen zijn, dan zullen wij kijken of het mogelijk is een extra datum aan te bieden zodat er meer plaatsen worden gecreëerd.
3. Bevestiging deelname
De deelname is pas definitief als deelnamekosten a €25,- zijn overgemaakt en ontvangen door KCW. Wij streven ernaar om u hiervan zo spoedig mogelijk een bevestiging te sturen via mail. In weekenden kan betalingsverkeer tussen verschillende banken wat langer duren. Mocht het langer dan drie werkdagen duren voordat u een bevestiging van ons heeft gekregen, dan kunt u altijd contact opnemen met KCW. Indien de deelnamekosten op de dag voor de workshop nog niet door ons zijn ontvangen, is een plek niet gegarandeerd. Wilt u weten of deelname dan nog mogelijk is, vragen wij u om contact op te nemen. Als er nog plek vrij is bent u welkom om deel te nemen.
4. Annulering
Mochten er onvoorziene omstandigheden plaatsvinden waardoor het evenement niet door kan gaan vanuit de organisatie, proberen wij dit zo vroeg mogelijk te communiceren via de mail aan alle aangemelde deelnemers waarvan wij de contactgegevens hebben ontvangen. Als u door uitval van KCW niet meer deel kunt nemen aan een van de twee geplande workshop s(19 april of 20 september), restitueren wij de volledige deelnamekosten.
Mochten er omstandigheden plaatsvinden waardoor u na het voldoen van de deelnamekosten niet meer kan deelnemen, wordt u verzocht zo tijdig mogelijk contact met ons op te nemen. U kunt schriftelijk annuleren door ons te mailen. Als uw annulering een week voor aanvang van de workshop bij ons binnenkomt, krijgt u volledige restitutie. Als u minder dan een week voor de aanvang van de workshop annuleert zult u 75% gerestitueerd krijgen en 50% op de dag van de workshop, omdat wij genoodzaakt zijn een plek vrij te houden. Terugbetaling van deelnamekosten gebeurt op hetzelfde rekeningnummer als waarmee de betaling is overgemaakt aan KCW.
5. Reglement kenniscentrum weerbaarheid
De deelnemer neemt voor eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid deel aan de trainingen tijdens de lessen, cursussen en workshops. Alle schade voortvloeiend uit de trainingen is voor rekening van de deelnemer, omdat de cursist nooit verplicht is mee te doen aan een training en/of oefening (behoudens wettelijke uitzonderingen). Dit wil zeggen dat Kenniscentrum Weerbaarheid en haar instructeurs nooit aansprakelijk kunnen worden gesteld voor eventuele schade die de deelnemer tijdens de training oploopt of toebrengt. Ook betekent dit, dat de deelnemer persoonlijk aansprakelijk is voor de gevolgen van zijn handelen tijdens de training en bij het oefenen van de onderwezen technieken.