Life Skills trainingen nu ook in Enschede Zuid!

4 december 2017

Sinds 1 november worden er vanuit Kenniscentrum Weerbaarheid ook Life Skills trainingen in het zuiden van Enschede gegeven. Deze lessen worden als buitenschoolse activiteit op de Alles-in-één-school de Zuidsprong gegeven. Na ruim 25 jaar ervaring in Enschede Noord en wijde omgeving is in deze school een steunpunt opgezet waar ook wekelijks lessen verzorgd worden. Deze openbare lessen op de woensdag zijn de Fitkids voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar, en jeugdtraining voor jongens en meiden van 12 tot 16 jaar.

Al onze lessen zijn psycho-fysiek opgezet. Dat betekend dat we niet alleen oefenen om sterk te worden of los te komen, maar dat de jongeren ook leren om mentaal veerkrachtig te zijn. Life Skills zijn levensvaardigheden die ieder mens moet aanleren. De training richt zich op het nadenken over en aanleren van deze belangrijke vaardigheden op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling. Zo zal een kind wat op jongere leeftijd leert om zijn eigen grenzen te bewaken, samen te werken, zich te concentreren, tegen zijn verlies te kunnen, of voor zichzelf op te komen later lastige situaties in het leven makkelijker aankunnen.

De lestijden zijn iedere woensdag als volgt:
14.30 tot 15.30 uur, Fitkids gemengd (6-12 jaar).
16.00 tot 17.00 uur, Jeugd gemengd (12-16 jaar).
Locatie: De Zuidsprong Alles-in-één-school, Speellokaal Het Lang 78

De lessen zijn openbaar en niet specifiek voor leerlingen van de Zuidsprong. Uiteraard mag iedereen ook bij deze groepen eerst gratis een proefles volgen!